From the Editor: Hope and Solidarity along with Difficulties. (EN) Editörden: Zorluklarla Birlikte Umut ve Dayanışma. (TR)

Authors

  • Hasan Hüseyin Aksoy Ankara University

Keywords:

Editorial

Abstract

IJEP is a publication that carries out all its activities with an amateur spirit, high competence, and preserving academic ethical values. It has continued within these limitations until today, and the level of these efforts will determine how long it can be continued from now on. The continuation of IJEP, which is an academic resource and a medium of humane and critical writing practice on critical education issues and educational policies, may depend on continuing to present professional competencies in the context of solidarity and collectivism. For this reason, I would like to thank all our writers who have contributed and shared their articles so far, from the first issue to the last.

In this issue, we share three important studies. Each work has a strong commitment to academic labor.  IJEP will publish Turkish studies along with long/structured abstracts in English as in this issue. Although there was a decision to do so during its founding period, we rarely published works in Turkish and it remained particularly head for international readers who could read English. We are changing this tendency/intention with this issue and we can more clearly realize the aim of the journal to be a bilingual venue by heading for both local, Turkish-speaking, and international readers.

Özet

IJEP, tüm faaliyetlerini amatör ruhla, yüksek yetkinlikle, akademik etik değerleri koruyarak yürüten bir yayındır. Bugüne kadar bu sınırlamalar dahilinde devam etti ve bundan sonra ne kadar sürdürülebileceğini bu çabaların düzeyi belirleyecek. Eleştirel eğitim sorunları ve eğitim politikalarına ilişkin akademik bir kaynak ve insani ve eleştirel yazma pratiği aracı olan IJEP'in devamı, mesleki yeterliliklerin dayanışma ve kolektivizm bağlamında sunulmaya devam edilmesine bağlıdır. Bu nedenle ilk sayıdan son sayımıza kadar bugüne kadar emeği geçen, yazılarını paylaşan tüm yazarlarımıza teşekkür ediyorum.

Bu sayımızda üç önemli çalışmayı paylaşıyoruz. Her bir çalışma güçlü bir  akademik emek içermektedir.  IJEP'in bu sayısında olduğu gibi, bundan sonra da Türkçe çalışmalar İngilizce uzun/yapılandırılmış özetlerle birlikte yayınlanacaktır. Kuruluş döneminde böyle bir karar alınmış olsa da Türkçe çalışmalar nadiren yayımlandı ve özellikle İngilizce okuyabilen uluslararası okuyucular hedef kitle olarak kaldı. Bu sayımızla birlikte bu yöndeki eğilimi değiştiriyoruz ve derginin hem Türkçe konuşan yerel hem de uluslararası okuyuculara yönelen iki dilli bir yayın alanı olma amacını daha net bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. 

Downloads

Published

2023-12-16

Issue

Section

Editorial